שביל החומוס הירושלמי

שוטטות ירושלמית לוגו
//לירון סופר

 

קשה לחשוב על מאכל יותר ירושלמי מחומוס. העיר מוצפת במאות חומוסיות משובחות, אז שלחנו את לירון סופר שלנו לשוטטות בחוצות העיר שתמפה לנו את הטובות ביותר

 

כולנו אוהבים לאכול. גם אלה מאיתנו הנוטים להתבכיין אחרי כל ביס, חייבים להודות שחוויית האכילה יכולה להיות מענגת. לא מפליא אם כן שבעולם כולו, האוכל הפך לחלק בלתי נפרד מתעשיית התיירות, שמבקשת להזכיר גם לנו שאין סיבה שלא נפרגן לעצמנו ונתפנק מהמאכלים המקומיים מידי פעם. ואכן, בירושלים לא חסרות מסעדות גורמה ובתי קפה בוטיק, שיגרמו גם לשף אייל שני להסמיק. אך פלאחית צברית שכמוני, מזמינה אתכם  לשוטטות ירושלמית, דווקא בין החומוסיות הידועות בירושלים ובסביבתה. רעבים?

 

ראי ראי שעל הקיר, איפה החומוס הטוב בעיר?

ראי ראי שעל הקיר, איפה החומוס הטוב בעיר?

לא בכדי, בשנות התשעים, שר נייג'ל האדמו"ר את השיר הנודע: "חומוס זה מטמטם (זה מטמטם, זה מטמטם)". ואכן, אין תייר שמגיע לארץ הקודש שלא נלקח לנסות את המעדן המקומי, לרוב בעיר העתיקה. העיר העתיקה היא מעוז של "אסליוּת" מזרח תיכונית, ויש לומר שלעתים התפאורה בה טובה מהחומוס. עם זאת, יש משהו בניגוב לקול דנדוני הפעמונים ב'לינה' שברובע הנוצרי, או לקול המואזין אצל 'אבו-טאהר' שברובע המוסלמי, שגורם לנו להיאנח ולהגיד- "אחח… זה ה-חומוס!". האמת – לא בהכרח, האווירה בהחלט מצדיקה את הביקור, אך אולי כדאי להמשיך לחפש את החומוס הטוב ביותר גם מחוץ לחומות.

 

שוק מחנה יהודה הוא גם מוקד של חוויה ירושלמית אותנטית, שהולך ונכבש על ידי מסעדות. אולם, גם ה'סלט הירושלמי' בארומה לא יכול להתחרות עם 'פלאפל האחים לוי' או עם החומוס של 'רחמו'. אם אתם סטודנטים בהר הצופים/גבעת רם, סביר להניח שלא תזדמנו לאזור התעשייה תלפיות. האמת- לא הפסד גדול לריאותיכם, אך הפסד ענק לבלוטות הטעם שבפיכם. כי בלב הפיח והצפירות, נחבאת לה מסעדת פועלים המכונה 'חומוס תלפיות' (רחוב יד חרוצים 14) ולה החומוס הכי טעים שטעמתי EVER. המסעדה מציעה לכם להשתלב בכל כסא פנוי לצד סועדים אחרים, ולגוון את החומוס שלכם בתוספות השונות. 

 

לסיום, לבעלי הרכב מביניכם המזדמנים לכביש מספר 1, מומלץ לסטות בדרך לכפר הערבי אבו גוש. אותו כפר מקסים שקשר את גורלו בגורלה של מדינת ישראל כבר מ- 1948, ומתהדר בתארי אצולה שונים (ומוצדקים) לחומוס אותו הוא מייצר. מהחומוס המשובח תוכלו לטעום בשלל מסעדות, החל מהמסעדה 'הלבנונית', וכַּלֵּה אצל אבו-שוקרי המקורי מספר 1 או אצל שכנו, אבו-שוקרי המקורי מספר 1.

 

אז איך בוחרים היכן להתחיל? תלוי אם אתם אנשים של דוּךְ או סיבוב. אפשר לבחור מקום אחד וללכת אליו דוך, אך אני ממליצה לעשות סיבוב בין כולם, פעם פה ופעם שם, ולתת לטעמכם האישי להכריע. כך או כך, ההנאה מובטחת. כמובן, למי שמקפיד, יש לבדוק תעודת כשרות במסעדות השונות, כי לא כל מי שציינתי פה הצטייד באחת כזו.  בתיאבון!

מודעות פרסומת