חג הגבינה

אחרי המתכונים המעלפים לעוגות השוקולד שהגשנו לכם כאן בחודשיים האחרונים, החלטנו הפעם ללכת על משהו לא פחות וטעים, אך בריא הרבה יותר (כן כן, גם אנחנו עובדים על עצמנו לפעמים), אז קבלו אותה- עוגת גבינה של אלופים

//טל אליאל

חג השבועות מתקשר לנו באופן כמעט אינטואיטיבי עם דימוי הגבינה- לבן, טהור, רך, שורשי וטבעי, וכך הוא באמת חג מתן תורה שלנו. אמנם, הקשר בין גבינה לחג עצמו אינו חזק במיוחד מהבחינה ההלכתית, אבל אין כמו מסורת שהשתמרה ועברה מאב לבן ואם לבתה.

יש הטוענים בשנים האחרונות, כי הגבינה אינה טובה דיה, וכי הסידן שבה איננו נספג באופן משביע רצון בגוף, ואף אני מקוראות המחקרים הללו, אבל כמו כל דבר בחיים- גם הגבינה צריכה להילקח בתפריט שלנו באופן נכון ומאוזן (וסיום של העוגה הזו ברגע שהיא יוצאת מן התנור איננה אכילה מאוזנת למשל, על אף שזה די מתבקש J). אני מאמינה, שכמו כל דבר בחיים, ברגע שצורכים אותו במידה נכונה, הוא לא יכול להזיק כל כך, גם אם הוא לא הדבר הכי בריא בתפריט היומי שלנו. יותר מכך אגדיל ואומר, ככל שמכינים יותר מאכלים בבית, ויודעים אילו מרכיבים מכניסים פנימה, כך התפריט עדיף בעבורנו, ואם כבר חוטאים ואוכלים מתוק אז עדיף כמובן שהוא יהיה שווה את הקלוריות שאנו מכניסים לגופנו.

3את המתכון שכתבתי פה קיבלתי במתנה מסבתי שתחיה, כמו גם מתכונים רבים וטובים בספר המתכונים האישי שלי, ואני מנצלת את הבמה שנתנה לי וממליצה בחום (אגב- לנשים וגברים כאחד!) לאסוף מתכונים מבית סבא וסבתא. עם כל הכבוד שאני רוכשת לספרי המתכונים המקצועיים, ולהתפתחות הקולינארית המבורכת של השנים האחרונות –  אין כמו הטעם של עוגה שיצאה מהתנור, שמשתווה רק לטעם של העוגה שאכלת כשהיית קטן אצל סבתא. זו בהחלט זכות גדולה להעביר לדורות הבאים את המתכונים הטעימים של הדורות שקדמו לנו.

ולעניינינו: העוגה הזו מצריכה שימוש במיקסר (שכמובן לא נמצא בכל דירת סטודנטים) אבל מאוד מומלצת להכנה, כי בסופו של דבר מתקבלת עוגה רכה, אוורירית וטעימה מאוד. ההמלצה שלי להכנת עוגת גבינה היא להעניק לה זמן אפייה ממושך (כשעה), בחום נמוך.עוגת גבינה משתבחת כיום לאחר הכנתה, לכן כדאי להתאזר בסבלנות ולהתאפק עוד יום אחד. להלן המתכון:

עוגת הגבינה של סבתא חנה

1לבסיס הפריך-

100 גר' חמאה רכה (לא נוזלית)

1/2 כוס סוכר

כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה

2 חלמונים

למלית

500 גר' גבינה לבנה 9%

1 שמנת חמוצה

1 שקית סוכר ווניל

3 חלמונים

3 כפות קמח תופח או 3 כפות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפייה

5 חלבונים

כוס סוכר

2אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבסיס הפריך- חותכים את החמאה לקוביות, שמים אותן בקערה בגודל בינוני, מוסיפים את הקמח והסוכר ויוצרים תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את החלמונים לתערובת הפירורית שיצרנו עד לקבלת בצק אחיד, ועם זאת יש להימנע מלישת יתר.
  3. משטיחים את הבסיס הפריך בתבנית עגולה קוטר 26 (עם עדיפות לתבנית פיירקס), לוקחים מזלג ובאמצעותו מחוררים את הבצק מעט, על מנת שיישאר מאוורר.
  4. למלית- טורפים עם מטרפה ידנית בקערה את הגבינה, השמנת, הווניל, החלמונים ובסוף שמים את הקמח עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. במיקסר, מקציפים בקערה נפרדת 5 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
  6. מקפלים את תערובת החלבונים המוקצפים אל תערובת הגבינה באמצעות מרית (לקקן) עד לקבלת מלית אחידה.
  7. מעבירים את המלית לתבנית האפייה ומשטחים בעדינות את המלית על הבסיס.
  8. אופים בחום נמוך (120 מעלות) במשך שעה עד לקבלת עוגה שמרכזה רוטט מעט ושוליה יציבים. צבע העוגה שאמור להתקבל הינו חום בהיר. בתיאבון.
מודעות פרסומת