טובות השתיים

אחרי עוגת השוקולד הכשרה לפסח שהבאנו לכם בגיליון הקודם, עכשיו הגיע הדבר האמיתי: עוגות שוקולד רכה ונימוחה, שתעשה לכם רק טוב על הלב * הפעם אפילו שתיים

//טל אליאל

מתוק. כל שמתחשק לנו בחיים זה קצת מתוק. אני יודעת שלא כולם משתוקקים לעמוד שעות במטבח, ויש השומעים על הכנת עוגה שיש בה מעל שלושה שלבים של הכנה וזה כבר יותר מידי עבורם, אבל אני כותבת לכם על מנת להפוך את האפייה למהנה, טעימה ופשוטה עבור כל אחד ואחת- גם למקצוענים בינינו וגם למתחילים.

תראו, הסוד האמיתי והגדול של האפייה הוא דיוק. אי אפשר להוסיף מרכיבים לפי העין או לפי הטעם כמו שעושים בתחום הבישול. באפייה לוקחים מתכון, פועלים בדיוק כפי שהמתכון מסביר, ושם טמונה ההצלחה. אבל כמובן שיש לדעת ממי לוקחים את המתכון 🙂

בטור הנ"ל נדבר מעט על שוקולד. מהי התמונה שמצטיירת לכם כעת בראש? מפל שוקולד נמס או אולי הסרט הנפלא 'שוקולד'? לכשמדברים על שוקולד לי עולה תמונת ילדות: בסיום כל ארוחה, ואין זה משנה איזו- בוקר, צהריים או ערב, אבי היה מעניק לנו קוביית שוקולד ובזאת הכתיר את השוקולד כחותם כל ארוחה… אין ספק שלמרביתנו עוגות שוקולד עושה את זה הרבה יותר מכל עוגת פרי בעולם. אתם שואלים מדוע? יש מחקרים מכאן ועד אילת אבל מה שבאמת חשוב בשוקולד זה שהוא מסמל מתיקות, חושניות, יופי וחשק. אנחנו מכורים אליו ואוכלים ממנו בשעות הקטנות של הלילה ובשעות המוקדמות של הבוקר. הוא מהווה עבורנו נקודת אושר בנקודות קשות כמו בעת מבחן מייגע. יותר מכך, אוסיף ואומר- השוקולד הוא אולי אחד המוצרים הבודדים שלמרות שאולי אין ברשותנו כסף מיותר למותרות- על השוקולד (בכל תצורה שלו) לא נוותר.

עוגותאז המתכון של היום הוא מתכון מאוד פשוט, לא מאוד יקר (שזה חשוב לנו הסטודנטים), והסוד שלו טמון בערבוב ואפייה מינימליים, והתוצאה- עוגת שוקולד רכה שתקצור מחמאות מכולם.

ויקרא שמה בישראל עוגת שתי האחיות

מרכיבים:

200 גר' שוקולד מריר- עדיף עם כמה שיותר אחוזי קקאו אבל גם הסוג הרגיל יעשה את העבודה.

200 גר' חמאה

כוס סוכר- כוס סטנדרטית

6 ביצים

2 כפות קורנפלור

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

שלבי ההכנה:

  1. מחממים תנור  ל-180 מעלות.
  2. ממיסים בהמסה הדרגתית במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאה (רצוי בקערה שיהיה נוח אחר כך להוסיף לה את שאר מרכיבי העוגה כדי לחסוך שימוש בעוד קערה), בכל פעם להמיס למשך 20 שניות בלבד ולערבב עד לקבלת תערובת אחת אחידה.
  3. להוסיף לשוקולד ולחמאה כוס סוכר ולערבב.
  4. להוסיף את הביצים בהדרגתיות- להוסיף ביצה אחת ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וכן הלאה.
  5. להוסיף את הקורנפלור ואת אבקת האפייה.
  6. להעביר לשתי תבניות מוארכות ולאפות בתנור במשך 20 דקות בלבד. העוגה תצא רכה מהתנור וזה בסדר. יותר מבסדר J

בהצלחה, ושיהיה לכולנו המשך סמסטר נעים ומתוק.

מודעות פרסומת