לא על הלחם לבדו

אם אין לחם- תאכלו עוגות

// שירלי גל לקחה את האמרה המפורסמת של מרי אנטואנט והתחילה לאפות עוגות

-פרסומת-

-פרסומת-

לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו, כבר בינואר מתחילים דיבורי פסח. שיקרתי, כבר באוקטובר מתחילים דיבורי פסח. השנה הגדילו לעשות שני דודים והזמינו אותנו לסדר עוד בערב סוכות! מפחיד לחשוב  שבקרוב גם אני אהיה כזו. כנראה שפסח, בדיוק כמו תחביב איסוף קופסאות הטאפרוור, הוא אובססיה שמפתחות נשים ברגע הלידה והולכת וצוברת מקום גדול יותר ויותר עם הגיל. בגלל שאני כבר בת עשרים ושש, אני מתחילה להרגיש ניצני זיקה לחג העצוב הזה. אבל זה לא טור מהסוג הקרן-פלסי ולכן נוותר על הניתוח הפסיכולוגי, היבטים לכאן או לכאן, איך אני מרגישה עם זה והנקודה בילדות שבה הכל התחיל.

לענייננו: פסח, בהגדרתו, הוא חג בו אסור לאכול מוצרים שיש בהם גלוטן (זה להבנתי, אולי אם אתם בני עדה כזו או אחרת אתם לא יכולים לאכול גם שלל קטניות, אני לא האדם לייעץ לכם ואני מניחה שד"ר גוגל יעשה את העבודה יופי). על כן – קמח הוא מחוץ לתחום. לכל אנשי הצליאק או לנגמלים מגלוטן זה ממש יום חג, לשאר, הרבה פחות. עבור רובנו מדובר בחג הביצים ותפוחי האדמה. כמות האלתורים על ביצים ותפוחי אדמה היא 'הו-כה' גדולה שאפשר לכתוב ספר בישול שלם שזאת תהיה הכותרת שלו. סלט ביצים עם תפוחי אדמה, סלט תפוחי אדמה עם ביצים, חביתה עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה מוקפצים עם ביצים, פשטידת תפוחי אדמה והלהיט העל זמני – תפוחי אדמה עם ביצים ומצה.

בלי שום ספק הייתי מגדירה את החג הזה כחג העצוב ביותר מבחינה קולינרית, בטח לבחורה כמוני שהרוב המוחלט של התפריט שלה כולל פחמימות פשוטות מבוססות גלוטן. לכן החלטתי לקצר הפעם את החפירה ולהגיש, כשירות לציבור, מתכון לקינוח שיעשה לכם את החג הזה שמח קצת יותר, ויקצר לכם משמעותית את הזמן בשירותים. שום מילה על מצה. בהצלחה.

כשר לפסח

אוכל2חומרים:

מה צריך? (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)

300 גרם שוקולד מריר

כף שמן

כוס קפה (כף  קפה נמס כלשהו+מים רותחים) (אפשר ורצוי להחליף בכוס מיץ תפוזים)

חצי כוס סוכר

6 ביצים

מכינים את העוגה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  3. ממיסים שוקולד, שמן וקפה על אש קטנה או במיקרו
  4. מקציפים חלבונים וסוכר עד לקצף יציב (מתי יודעים שהקצף יציב? כשהופכים את הקערה לגמרי והקצף לא זז)
  5. אוכל1מוסיפים חלמון אחר חלמון למסת השוקולד (בהדרגה, בהדרגה, בהדרגה, תוך ערבוב)
  6. מכניסים מעט מקצף הביצים למסת השוקולד ומערבבים בגסות (השוואת מרקמים)
  7. מקפלים (בעדינות!) את מסת השוקולד אל קצף הביצים
  8. מכניסים לתבנית אפיה חצי מכמות המוס שנוצר ואופים כ-20 דקות (עד שהעוגה יציבה בצדדים ועדיין רוטטת במרכז)
  9. את יתרת המוס מעבירים למקרר
  10. אוכל3מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. כשהיא מגיעה לטמפרטורה הרצויה מוסיפים את המוס מהמקרר ונותנים לה לפחות 4 שעות עד להגשה.
  11. מפזרים קקאו מלמעלה ומקשטים בצנוברים, פסטוקים, קליפות תפוז, פולי קפה ועוד.
מודעות פרסומת