אם אין בשר – תאכלו טופו

טור אוכל 2

 

שירלי גל

"טופו אפשר להקפיץ, לטגן, לשים במרק או בתבשיל סמיך, לצלות כמו חזה עוף או למעוך וליצור ממנו מילוי. ככה זה כשאין לך טעם או ריח – אתה זורם. ברוח השכנוע העצמי, טופו זה השחור החדש."

חמישה לארבע, השעון מתקתק, אני מרפרשת את האייפון כל שניה, מרגישה כמו בקליפ של בריטני ספירס. השעה שתי דקות לארבע, אני סוגרת את המחברת בהפגנתיות, מכניסה את העט לקלמר, את הקלמר לתיק, את התיק לכיסא, מרימה את הרצועות, ופתאום איזה יצור בא בשאלה על השקעה אופטימלית בתנאי אי ודאות. מה?!

אחרי חוויות כמו אקונומטריקה, מחירים ועונשים אחרים, כל מה שרציתי היה להגיע הביתה, להתפנק עם איזה סלט (כן כן, סלט) ולישון. דווקא השבוע פתחתי בדיאטה על פי סוג דם. האמת היא שזה לא כל כך נורא. כל מה שאני צריכה לעשות זה לאכול טופו למוות, ירקות בצבע ירוק עז, לשתות מיצי עשב חיטה ולתרגל יוגה. נפלא. ממש מעגל החיים מודל הר הצופים 2012. זה התחיל בתקופת המבחנים עם קילו וחצי שהתווסף ברביצה מול הספרים ובהתלבטות האם לפתוח אותם לפני, תוך כדי או אחרי עוד פרק של האוס, המשיך במהלך הקיץ עם כל האבטיחים והגלידות, ואם זה לא מספיק – תקופת החגים הגיעה ושמה חותמת סופית על 3-4 קילו שהתווספו וישארו שם בנצח הקרוב. פאן לי במינימום.

לענייננו ובהקשר זהה, מי שיוצא מדי פעם מגטו האוניברסיטה אל עבר שוק מחנה יהודה כבר יודע שהגיע הסתיו. יש המון דלעות ודלוריות, עלי מנגולד (בירוק עז), חצבים שפורחים ונחליאלים ששרים. היתרון של הירקות העונתיים הוא שהטעמים שלהם נוטים להשתלב, כך שאפשר לקנות המון ירקות עונתיים בזול, לזרוק אליהם בעת הבישול טופו שיספוג את כל הטעמים ולשכוח על אש קטנה עד שמוכן. זה עובד באותה צורה על כיריים חשמליות.

טופו הוא בעצם תחליף בשר ממש זול שמכיל חלבון מאוד איכותי. 400 גרם טופו עולים ברוב המקומות באיזור ה-11 שקלים. מ-400 גרם יוצאות 2-3 ארוחות די משביעות. הוא הולך עם כל דבר וכמעט בכל סגנון. אפשר להקפיץ אותו, לטגן אותו, לשים אותו במרק או בתבשיל סמיך, לצלות אותו כמו חזה עוף או למעוך אותו וליצור ממנו מילוי כמו גבינה. ככה זה כשאין לך טעם או ריח – אתה זורם. ברוח השכנוע העצמי, טופו זה השחור החדש.

להלן מתכון סתווי: בצל גדול, דלורית או דלעת (מה שזול יותר, טוב יותר), מנגולד, טופו, כמון. מטגנים בקצת שמן זית את הבצל ואת החלק הלבן של המנגולד (חתוך), מוסיפים כמון (אפשר גם פלפל שחור אם אוהבים ויש) ומלח שיוציא את הנוזלים ויאיץ את התהליך. לאחר מכן מוסיפים את הדלעת ונותנים לה להתרכך ולהיעשות נעימה, מועכים אותה קצת כדי לתת סמיכות לתבשיל. לבסוף מוסיפים את הטופו (חותכים לפני) ואת עלי המנגולד. בשלב הזה ניתן להוסיף חלב קוקוס/ קצת בירה/ מעט מים רותחים. נותנים לכל החגיגה להתבשל ביחד ומגישים על מצע אורז.

טופו5

מודעות פרסומת